Свято села Хоровиця

Дата: 29.05.2018 09:29
Кількість переглядів: 1109

 Свято села Хоровиця припадає на другий день одного із найбільших релігійних свят- свято Святої Трійці, саме в цей день в 1998 році було завершено будівництво та освячено Святодухівську каплицю ініціаторами будівництва якої, були сім’ї  Хом’яків, Казакових, Малинюків та інших не байдужих жителів села.

Хоровиця- це невелике мальовниче село розташоване в лісовому масиві , що  нараховує 42 господарств та 65 мешканців-щирих і працьовитих  людей.

З нагоди цієї події настоятелем Свято-Михайлівського храму от.Сергієм було проведено святкову літургію і освячення трав. Також на святі був присутній настоятель храму с. Клепачі от. Сергій.

На честь свята села виконкомом Крупецької ОТГ, та колективами художньої самодіяльності Крупецького СБК та сільських клубів сіл Полянь, Колом’є  було проведено святковий концерт, жителів привітав сільський голова Крупецької ОТГ Михалюк Валерій Анатолійович, заступник сільського голови Ліпська Любов Петрівна, староста Стриганського старостинського округу Лучанський Ігор Віталійович.

Від громади Хоровиці виступив Хомяк Петро Володимирович щиро подякував керівництву ОТГ за увагу, яку приділяє влада віддаленому селу і за надзвичайно цікаву і змістовну концертну програму.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора