Всесвітня акція "Година землі"

Дата: 27.03.2019 15:26
Кількість переглядів: 511

Фото без опису

У суботу, 30 березня, о 20.30 год. люди по всьому світі вимкнуть світло на одну годину, "Годину Землі", як символ стурбованості за майбутнє Планети та єдності у бажанні захистити природу.

Щороку в останню суботу березня світове співтовариство проводить акцію «Година Землі», яка об’єднує всіх, кому небайдуже майбутнє планети.

В цей день о 20:30 мільйони людей по всьому світу на годину символічно вимикають світло в домівках та на робочих місцях, беручи на себе зобов’язання піклуватися про природу щодня, повідомляє Укрінформ.

«Година Землі» була започаткована у 2007 році Всесвітнім фондом природи WWF в Сіднеї (Австралія), тоді понад 2 млн приватних будинків та організацій одночасно вимкнули світло на одну годину. Вже через рік до цієї ініціативи долучилися понад 100 мільйонів людей у 35 країнах світу.

Разом з тим, вже традиційно ця подія супроводжується виключенням світла і підсвітки і кількох споруд світового значення, як Емпайр-Стейт-Білдінг у Нью-Йорку, Тріумфальної арки у Парижі, Оперного театру у Сіднеї тощо. У 2017 році понад 12 тисяч місцевих та національних визначних споруд вимкнули світло під час Години Землі.

Україна приєдналася до всесвітньої кампанії у 2009 році, того року до Години Землі долучилися 16 міст та містечок. А в 2010 році до акції долучилися більше 75 міст і містечок. Окрім символічного вимкнення світла на 60 хвилин, кампанія наголошує на необхідності щоденних дій кожного громадянина, країни та уряду в сфері енергоефективності, збереження навколишнього середовища, ощадливого використання природних ресурсів задля подолання проблем змін клімату і досягнення гармонії з природою. Крім того, Година Землі в Україні цього року робитиме акцент на зв'язку людини з природою і впливу наших споживацьких звичок на планету.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора