Стартувала державна програма “Доступні кредити 5-7-9%”.

Дата: 05.02.2020 15:40
Кількість переглядів: 836

 Фото без описуЗ метою широкої державної підтримки інвестиційних проєктів для українських мікро- та малих підприємств Президентом України та Кабінетом Міністрів України ініційована Державна програма “Доступні кредити 5-7-9%”.

     Діятимуть три можливі ставки кредитування - 5%, 7% або 9%, які залежатимуть від розміру бізнесу (до 25 млн. грн річної виручки або від 25 до 50 млн. грн) та строку його діяльності (до 12 місяців, більше 12 місяців). Додатково ставка кредитування знижуватиметься на 0,5% річних за кожного найманого працівника, але не менше ніж до 5% річних.

     Фактичне кредитування здійснюватиметься банками - партнерами програми.

     За умовами Програми можна отримати до 1,5 млн грн кредиту строком до 5 років, кредитне фінансування має бути спрямоване підприємцями-учасниками виключно на купівлю або модернізацію основних засобів, а також на ремонт або реконструкцію виробничих приміщень.

     Уряд очікує, що внаслідок Державна програма “Доступні кредити 5-7-9%” сприятиме розширенню діяльності мікро та малого бізнесу, їхньому виходу з «тіньового» сектору економіки, створенню нових робочих місць, імпортозаміщенню та поверненню трудових мігрантів. Впровадження програми, за дорученням Уряду, здійснюватиме Фонд розвитку підприємництва при Міністерстві фінансів України.

     Докладніше про Державну програму можна дізнатися на сторінці https://5-7-9.gov.ua/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора