Крупецька громада
Хмельницька область, Шепетівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Звернення до віруючих та керівників релігійних організацій

Дата: 16.04.2020 16:12
Кількість переглядів: 708

Зважаючи на складну епідеміологічну ситуацію в Україні, встановленням обмежувальних карантинних заходів та з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-19, а також для реалізації заходів, спрямованих на локалізацію спалахів коронавірусної інфекції, Державною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій  було рекомендовано релігійним організаціям впродовж дії цих заходів перейти на проведення богослужінь в дистанційному режимі без участі віруючих. Фото без опису

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами), на період дії карантину встановлено заборону до 24 квітня 2020 року на проведення всіх масових заходів, в тому числі релігійних, у яких бере участь понад 10 осіб, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

У зв’язку з цим, звертаємося до представників релігійних організацій та віруючих усіх релігійних конфесій району забезпечити неухильне дотримання обмежувальних заходів під час організації та проведення богослужінь і поточної релігійної діяльності, максимально дотримуватися офіційно запроваджених Урядом України правил карантину, аби не наражати себе, своїх близьких та друзів, а також усіх віруючих на очевидну небезпеку. Всеукраїнська Рада церков погодилась, що масові заходи, в тому числі і релігійні, мають бути обмежені, а богослужіння мають проходити у режимі онлайнтрансляцій.

Шановні прихожани! Напередодні Великодних свят Славутська районна державна адміністрація, Штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на території Славутського району звертається до Вас із проханням потурбуватися про власне здоров’я та здоров’я своїх близьких – залишайтеся у вихідні та святкові пасхальні дні вдома!

Враховуючи те, що проведення богослужінь є невід’ємною складовою діяльності релігійних організацій та їхнім обов’язком стосовно духовного піклування про віруючих, а також виходячи з правових норм законодавства України щодо державного захисту прав і законних інтересів релігійних організацій, на період дії правового режиму надзвичайної ситуації державними медіа для релігійних організацій надано можливість трансляції богослужінь та інших обрядів з метою повноцінного забезпечення та реалізацію одного із основоположних прав людини на свободу релігії та віросповідання в Україні.

Захист життя і здоров’я людини, фізичний, моральний, духовний розвиток особи – це спільна місія Держави та Церкви. Закликаємо кожного бути свідомим та відповідальним, адже від цього залежить ефективність протиепідемічних заходів. Лише спільними зусиллями та системною працею ми зможемо зупинити поширення небезпечного вірусу, гарантуючи для всіх віросповідну свободу та створюючи умови, аби українське суспільство у якнайкоротшому часі повернулося до усталеного та звичного ритму життя.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора