Про затвердження  тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів в закладах, що надають послуги з розміщення на період карантину у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби  (СОVID-19)

Дата: 22.06.2020 14:31
Кількість переглядів: 1772

Про затвердження  тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів в закладах, що надають послуги з розміщення на період карантину у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби   (СОVID-19)Фото без опису

Відповідно до статті 40 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», на виконання пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 р. № 392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом, та етапів послаблення протиепідемічних заходів», постановляю:

1. Затвердити Тимчасові рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів в закладах, що надають послуги з розміщення на період карантину у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (СОVID-19), що додаються.

2. Директорату громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я України довести цю постанову до відома зацікавлених центральних органів виконавчої влади, Київської міської, обласних державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування.

3. Ця постанова набирає чинності з 10 червня 2020 року.

Ці Тимчасові рекомендації розроблені для колективних засобів розміщення (окрім готелів та аналогічних засобів розміщення), в тому числі баз відпочинку, майданчиків для кемпінгу, хостелів, оздоровчих таборів, таборів праці та відпочинку (крім дитячих закладів оздоровлення та відпочинку), санаторіїв і пансіонатів (далі - Заклади) та повинні враховуватися суб'єктами господарювання з метою запобігання ускладнення епідемічної ситуації внаслідок поширення коронавірусної хвороби (СОVID- 19).

1. У закладах повинна бути визначена відповідальна особа, яка проводить температурний скринінг безконтактним методом усім працівникам перед початком робочої зміни. Працівники, в яких при проведенні температурного скринінгу виявлено температуру тіла понад 37,2  або ознаки респіраторних захворювань не допускаються до виконання обов'язків.

2. На вході до закладу або окремих його приміщень, необхідно:

розмістити інформаційні матеріали щодо профілактики коронавірусної хвороби СОVID-19;

організувати місця для обробки рук спиртовмісними антисептиками з концентрацією активно діючої речовини понад 60% для ізопропілового спирту та понад 70% для етилового спирту. Доцільно розмістити яскравий вказівник про необхідність дезінфекції рук (банер, наклейка, вказівник тощо).

3. При появі симптомів респіраторного захворювання та/або підвищення температури у особи, що проживає в закладі, така особа підлягає ізоляції до отримання консультації медичного працівника.

За умови багатомісного розміщення, ізоляції підлягають усі особи, що спільно проживали з нею.

4. Допуск відвідувачів та перебування в приміщенні у місцях спільного користування (поза номером) дозволяється лише у респіраторі або захисній масці (у тому числі саморобній), так, щоб були покриті ніс та рот.

Тимчасове відсторонення від роботи осіб з групи ризику, визчених відповідно до Стандартів медичної допомоги «Коронавірусна хвороба (COVID – 19), затверджених наказом МОЗ України №722 від 28.03.2020.

Працівники закладу зобовязані:

Регулярно мити руки з милом або обробляти їх спиртовмісними антисептиками не рідше одного  разу за 3 години.

Утримуватися від контакту з особами, які мають симптоми респіраторних захворювань, самоізолюватися у разі виникнення симптомів респіраторних захворювань.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора