Про підозру у вчиненні корупційного кримінального правопорушення оголошено жителю м. Славута, який намагався підкупити слідчого аби уникнути відповідальності за незаконне поводження зі зброєю

Дата: 09.11.2020 10:22
Кількість переглядів: 330

Про підозру у вчиненні корупційного кримінального правопорушення оголошено жителю м. Славута, який намагався підкупити слідчого аби уникнути відповідальності за незаконне поводження зі зброєю

Шепетівською місцевою прокуратурою спільно з іншими уповноваженими на боротьбу із корупцією органами продовжується робота з викриття корупційних правопорушень, спрямована не лише на виявлення випадків одержання неправомірної вигоди, а й на фіксування фактів її надання.

За процесуального керівництва Шепетівської місцевої прокуратури з місцем дислокації в м. Славута, співробітниками Хмельницького управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України спільно зі слідчими Славутського відділу поліції ГУНП в області, в результаті проведених негласних слідчих (розшукових) дій задокументовано факт надання неправомірної вигоди правоохоронцю.

Слідством встановлено, що 57-річний мешканець м. Славута неправомірно придбав та без передбаченого законом дозволу вдома зберігав бойову стрілецьку вогнепальну зброю – пістолет марки «ТТ».

Намагаючись уникнути кримінальної відповідальності за незаконне поводження зі зброєю, під час проведення в межах кримінального провадження за вказаним фактом слідчих дій він запропонував старшому слідчому слідчого відділу Славутського відділу поліції ГУНП в області неправомірну вигоду в розмірі 500 доларів США.

Про таку пропозицію правоохоронець повідомив своє керівництво та за цим фактом також розпочато досудове розслідування.

 Під час передачі частини обумовленої суми неправомірної вигоди – 3 тис гривень, правопорушника викрито та затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, а кошти вилучено.

 Як повідомив перший заступник керівника Шепетівської місцевої прокуратури Олександр Базан, вказаній особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю), ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України (надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище).

 За клопотанням сторони  обвинувачення підозрюваному обрано запобіжний захід у виді тримання від вартою.


Довідково: санкція ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років, а ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України –  позбавлення волі на строк від 4 до 8 років з конфіскацією майна або без такої


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора