За розбійний напад на літню жінку славутчанина засуджено до 7 років позбавлення волі, а до місцевої мешканки застосовано примусові заходи медичного характеру.

Дата: 16.12.2020 14:48
Кількість переглядів: 510

Працівниками Шепетівської місцевої прокуратури з місцем дислокації у м.Славута у суді доведено вину місцевого мешканця  у вчиненні розбою, поєднаного з проникненням у житло. Окрім того, доведено факт вчинення суспільно – небезпечних діянь, передбачених ч.3 ст.187, ч.3 ст.357 КК України славутчанкою, яка на час інкримінованих їй кримінальних правопорушень була неосудною. Так, у березні цього року, перебуваючи у м.Славута, 31 - річний чоловік разом із місцевою жителькою вирішили збагатитись злочинним шляхом.

 У результаті проведеного за процесуального керівництва місцевої прокуратури слідчим відділом Славутського  відділу поліції ГУНП в області досудового розслідування встановлено, що близько 11.00 години 10.03.2020 місцеві жителі, прихопивши з собою ніж, шляхом прикладання фізичних зусиль, які виразилися у штовханні дверей та ривка ручки вхідних дверей до квартири,  проникли до житла, де перебувала людина похилого віку.

Реалізуючи злочинний намір на заволодіння чужим майном, погрожуючи ножем та металевим лезом від станка для гоління, вимагали  віддати їм грошові кошти, а коли потерпіла повідомила, що у неї немає коштів, перейшли до застосування насильства.

 Заволодівши 13 гривнями – єдиними коштами, що були у літньої жінки,  а також іншими особистими речами та документами сина потерпілої, зловмисники покинули місце злочину.

 Стороною обвинувачення в суді повністю доведено винуватість  місцевого мешканця у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 187 (напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаному із погрозою застосування насильства небезпечного для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу (розбій), поєднаному з проникненням у житло) Кримінального кодексу України.

 Також, доведено факт вчинення суспільно – небезпечних діянь, передбачених ч.3 ст.187, ч. 3 ст. 357 КК України славутчанкою.

Вироком Шепетівського міськрайонного суду від 10.12.2020 засудженому призначено покарання у виді 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна, крім житла.

Враховуючи те, що місцева жителька вчиняла суспільно – небезпечні діяння у стані неосудності, ухвалою Шепетівського міськрайонного суду від 10.12.2020 до неї застосовано примусові заходи медичного характеру у вигляді госпіталізації до закладу з надання психіатричної допомоги.

Вирок законної сили на даний час не набрав.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора