"Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення"

Дата: 17.12.2020 13:55
Кількість переглядів: 546

Сьогодні 17 грудня 2020 року на території Крупецької ОТГ відбулась перевірка стану магазинів продовольчих та непродовольчих товарів на період карантину. Згідно Постанови № 17 від 09.05.2020 року «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)». В ході перевірки лікар із загальної гігієни відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Славутського районного управління Головного управління Держпродспожив служби у Хмельницькій області Ольга Володимирівна Козира наголосила, що торгівля продовольчими та непродовольчими товарами повинна здійснюватись з дотриманням санітарних вимог, які оприлюднені у Постанові №17 від 09.05.2020 року.

1. Перед початком змін проводиться температурний скринінг усім працівникам.

2. На вході до закладу торгівлі розмістити: матеріали щодо профілактики коронавірусної хвороби, організувати місця для обробки рук спиртовмісними антисептиками.

3. Обмеження контакту між працівниками та відвідувачами повинно здійснюватись шляхом організації обслуговуванням з дотриманням принципу соціального дистанціювання(1,5м).

4. Допуск відвідувачів лише у респіраторі або захисній масці

5. Біля місць потенційного скупчення людей повинно бути нанесене відмовідне тимчасове маркування.

6.Працівники закладів торгівлі, в тому числі, які видіють замовлення та здійснюють розрахунок повинні бути одягнені в медичну маску або респіратор та одноразові рукавички.

7. Після кожного зняття ЗІЗ та одягання чистої маски, одноразових рукавичок працівник повинен ретельно помити руки милом або обробити антисептичним засобом.

Ольга Володимирівна зауважила, що на території Крупецької ОТГ грубих порушень щодо не дотримання карантинних вимог не виявлено. Усі працівники та відвідувачі дотримуються дистанції та усіх поставлених вимог «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-Co-2».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора