Шепетівська місцева прокуратура з місцем дислокації в м. Славута повідомляє:

Дата: 02.02.2021 13:26
Кількість переглядів: 839

Інформація щодо результатів діяльності Шепетівської місцевої прокуратури з місцем дислокації у м. Славута за 2020 рік

 

Шепетівською місцевою прокуратурою з місцем дислокації у м. Славута, проведена вагома робота з попередження, виявлення, розкриття, розслідування кримінальних правопорушень на території міста і району, стабілізації криміногенної ситуації в населених пунктах й зміцнення законності. Також, вжито ряд заходів, спрямованих на захист прав і свобод громадян та інтересів держави.

Зменшено кількість вчинених тяжких злочинів на 14 %., злочинів проти власності – на 23,7 %, в тому числі крадіжок на 50,4 %, шахрайств на 100%.

На 25 % зменшилась кількість злочинів проти громадської безпеки, на 50% – злочинів проти громадського порядку та моральності.

Вдалося запобігти вчиненню злочинів проти статевої свободи та недоторканності, скоєнню вимагань.

На 4,3 % зменшилась кількість злочинів, вчинених особами, які раніше притягувалися до кримінальної відповідальності.

Водночас, збільшилась кількість вчинених особливо тяжких злочинів з 1 до 5, злочинів проти життя та здоров’я на 56,8%.

Спостерігається ріст злочинів за фактами нанесення умисних тяжких тілесних ушкоджень на 200% (4 злочини проти 2 у 2019 році), а також щодо заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілого на 300 % (3 злочини проти 1 у 2019 році).

Упродовж 2020 року на території Славутського району відбулося 2 вбивства, що на 200 % більше у порівнянні з 2019 роком.

Спостерігається ріст грабежів у 5 разів.

Зменшилась на 41,7% кількість виявлених злочинів за фактами незаконного обігу наркотичних засобів.

На 33,3 % збільшилась кількість злочинів, вчинених неповнолітніми, на 35,7% – злочинів, вчинених у стані алкогольного сп’яніння. Окрім того, з 5 до 9 збільшилась кількість злочинів, вчинених групою осіб.

Прокурорами місцевої прокуратури здійснювалося процесуальне керівництво у 1194 кримінальних провадженнях. Залишок кримінальних проваджень на кінець 2020 року становив 317.

За вказаний період часу, 172 особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень. Прокурорами надано 125 письмових вказівок слідчим/дізнавачам, скасовано 7 незаконних постанов про закриття кримінальних проваджень, направлено до суду 34 клопотання про застосування запобіжних заходів, з яких 25 –  тримання під вартою, 7 – домашнього арешту та 2  – особистого зобов’язання.

До суду скеровано 170 обвинувальних актів, у тому числі 1 з угодою про визнання винуватості.

До прикладу, до суду скеровано обвинувальний акт за фактом порушення правил полювання на звірів, які занесені до Червоної книги України, та надання неправомірної вигоди працівнику поліції.

Внаслідок порушення правил полювання державним інтересам заподіяно матеріальних збитків на суму 130000 гривень. Коли ж правоохоронці розпочали за вказаним фактом кримінальне провадження, намагаючись уникнути відповідальності, обвинувачений вчинив ще одне кримінальне правопорушення, а саме надав слідчому неправомірну вигоду в сумі 300 доларів США.

Упродовж минулого року, прокурори прийняли участь у розгляді 8 справ про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, за результатами розгляду яких до відповідальності притягнуто 3 особи.

Під час вжиття заходів представницького характеру прокуратурою пред’явлено позовних вимог на суму 770 тис. грн. Судами розглянуто та задоволено 9 позовів на суму 102 тис. грн. Забезпечено участь прокурора у розгляді 8 справ. Реально виконано рішень судів на 84 тис.грн., повернуто у власність держави 2 га землі вартістю 61 тис.грн.

Прокурорами прийнято участь у розгляді судами 219 кримінальних проваджень, з яких 3 – щодо неповнолітніх. У тому числі у підготовчому судовому засіданні –107, з яких 58 – з ухваленням вироку на підставі угод (8 – з угодами про визнання винуватості) та у судовому розгляді проваджень з ухваленням вироку – 66, з яких 5 – на підставі угод (з угодою про визнання винуватості - 4).

Здійснюючи нагляд за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах, внесено 11 документів прокурорського реагування, за результатами розгляду яких вжито заходів щодо усунення порушень, та до дисциплінарної відповідальності притягнуто 3 посадові особи.

При здійсненні нагляду за додержанням законів при застосуванні заходів впливу за адміністративні правопорушення, місцевою прокуратурою внесено 2 документи прокурорського реагування, які розглянуті та задоволені, із вжиттям заходів щодо усунення порушень.

Упродовж 2020 року до місцевої прокуратури з місцем дислокації в м.Славута надійшло 118 звернень, 54 з яких вирішено по суті, 63 – направлено для вирішення в інші відомства.

Розглянуто 1 запит на інформацію.

Упродовж 2020 року місцевою прокуратурою направлено 4 інформації в органи влади, здійснено 100 виступів у ЗМІ, з яких: 18 – у друкованих ЗМІ, 82 – у мережі Інтернет.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора