ІНФОРМАЦІЯ В ЗМІ

Дата: 19.04.2021 11:12
Кількість переглядів: 385

Шепетівською місцевою прокуратурою виявлено порушення вимог Закону України «Про публічні закупівлі» при проведенні  КП «Славутський  центр первинно - медико санітарної допомоги» Славутської районної ради  державних закупівель.

 Встановлено, що у січні 2019 року тендерним  комітетом закладу охорони здоров’я проведено закупівлю  природного газу на суму понад                    434 тис.грн. та із переможцем відкритих торгів укладено договір про закуплю за бюджетні кошти природного газу.

Водночас, після проведення відкритих торгів, всупереч норм Закону України «Про публічні закупівлі» та положень укладених договорів, без будь-яких належних на те підстав між замовником та постачальником укладено  ряд додаткових угод, якими загальний обсяг природного газу, що планується закупити,  зменшено та протиправно збільшено ціну за одиницю товару.

Разом з тим, ринкові ціни на  природній газ з часу проведення закупівлі та до моменту укладення додаткових угод змінились тільки у бік зменшення.

Враховуючи те, що відповідно до укладеного договору закупівля природного газу  підприємством здійснювалась за кошти місцевого бюджету, з метою запобігання незаконним витратам бюджетних коштів та порушенню економічних інтересів держави внаслідок укладення незаконного правочину, окружна  прокуратура вжила заходів до захисту інтересів держави у судовому порядку.

За результатами розгляду позову Шепетівської  місцевої прокуратури з постачальника газу, на підставі рішення Господарського суду Хмельницької області від 12.04.2021,  на користь КП «Славутський  центр первинно  - медико санітарної допомоги» Славутської районної ради стягнуто 107 136 грн. безпідставно сплачених коштів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора