«Стратегічне планування для Громад» - Хмельницьке регіональне відділення АМУ провело онлайн-вебінар для фахівців місцевих рад

Дата: 21.09.2021 14:03
Кількість переглядів: 393

Захід відбувся в рамках реалізації Меморандуму між Асоціацією міст України та громадською організацією «Подільська агенція регіонального розвитку» (Вінниця). Модератор: Олег Левченко, співзасновник ГО «Подільська агенція регіонального розвитку», консультант з питань місцевого та регіонального розвитку.

Під час вебінару було розглянуто питання:

1.      Для чого стратегічний план громаді: які ролі виконує, які можливості відкриває.

2.      Державна регіональна політика та нове законодавство: що це дає і чому це потрібно.

3.      Стратегічне планування власними силами, чи варто залучати зовнішніх експертів?

Також модератор детальніше зупинився на етапах розробки та організації роботи зі стратегічного планування, охарактеризував цілі, місію та бачення розвитку, яке має сформувати громада та розповів про стандарти і ініціативи міжнародних практик для підвищення рівня сприйняття.

Переглянути повний запис онлайн-вебінару можна на сторінці Хмельницького регіонального відділення Асоціації міст України в мережі Фейсбук.

Довідково: 14 червня у центральному офісі АМУ відбулося церемонія підписання Меморандуму про співпрацю між Асоціацією міст України та Громадською організацією «Подільська агенція регіонального розвитку».

Документ підписали Виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан та Виконавчий директор ГО «Подільська агенція регіонального розвитку» Олег Левченко.

Метою Меморандуму є об’єднання зусиль щодо сприяння місцевому економічному розвитку територіальних громад в умовах децентралізаційної реформи.

Згідно з документом АМУ та Подільська агенція регіонального розвитку сприятимуть формуванню незалежного експертного середовища у сфері місцевого економічного розвитку та розробленню документів стратегічного планування територіальних громад, а також надаватимуть консультації органам місцевого самоврядування при розробленні таких документів.

Основними напрямками співробітництва передбачені:

- надання послуг із розробки документів стратегічного планування;

- організація і проведення спільних заходів із залученням експертів;

- обмін інформацією щодо кращих практик органів місцевого самоврядування щодо місцевого економічного розвитку;

- розробка та впровадження спільних проєктів, навчальних та інформаційних програм, курсів тощо, спрямованих на підвищення рівня компетентності фахівців органів місцевого самоврядування;

- обмін дослідженнями та виданнями, які були напрацьовані підписантами документу у процесі виконання Меморандуму, спільне залучення і реалізація проєктів міжнародної технічної допомоги.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора