«Хмельницькгаз Збут»: борги населення зросли на 64 млн грн

Дата: 18.11.2021 14:50
Кількість переглядів: 270

Наразі побутові клієнти ТОВ «Хмельницькгаз Збут», що працює під брендом «ТВІЙ ГАЗЗБУТ», винні за спожите блакитне паливо 457 млн грн. Торік борги складали 393 млн грн.

Невчасно або неповністю сплачують за надані послуги понад 60% споживачів. Найбільші суми боргують жителі Хмельницького, Кам’янця-Подільського та Красилова. 

«Наша компанія захистила населення від здорожчання газу – до кінця опалювального сезону ціна кубометра не перевищить 7,99 грн. Однак борги вимивають обігові кошти, що необхідні для стабільного надання послуг.  Тому, аби в наших оселях було тепло і затишно під час холодів, сплачувати за блакитне паливо потрібно щомісяця до 25 числа», – зауважує директор ТОВ «Хмельницькгаз Збут» Андрій Левицький.

Задля розв'язання проблеми газовики систематично комунікують з несумлінними споживачами: телефонують до них, надсилають Viber-повідомлення та листи з проханням розрахуватися за надані послуги. У разі ігнорування діалогу – на безвідповідальних клієнтів очікують судові позови.

У компанії підкреслюють, що примусове стягнення боргів покладе на плечі відповідачів додаткові витрати. Зокрема, крім прострочених зобов’язань, доведеться сплатити судовий збір (2270 грн), а також 3% річних та інфляційних втрат.

Цьогоріч у «Хмельницькгаз Збуті» до судів вже спрямували понад 1000 справ проти порушників фінансової дисципліни. За ними загальна сума неплатежів перевищує 8,5 млн грн.

Варто зауважити, що через прострочені понад три місяці борги за комірне отримувачі субсидій можуть втратити державну допомогу.

За словами Андрія Левицького, у компанії завжди йдуть назустріч клієнтам, що опинилися в складних життєвих обставинах. Тому жителі області, які дійсно цього потребують, мають змогу укласти договори реструктуризації боргів. Це дозволяє погасити прострочені суми рівними частинами протягом кількох місяців, а також гарантує збереження субсидій. Упродовж року такою можливістю скористалися 246 жителів регіону. Наразі ще діє 132 угоди.

Нагадаємо, за рішенням суду та на вимогу державних і приватних виконавців рахунки боржників можуть бути автоматично заарештовані для списання належних сум.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора