Асоціація міст України запрошує на хакатон «Видобувай нові ідеї»

Дата: 30.11.2021 10:18
Кількість переглядів: 395

На шляху України до декарбонізації, що позитивно вплине на екологічну ситуацію країни, неминучим процесом є закриття вугільних шахт та виробництва. Це принесе кардинальні зміни у життя вугільних моно-міст, оскільки саме з діяльністю шахт пов'язані: зайнятість більшої частини населення, основний дохід міста, енергетичне забезпечення та екологічні проблеми. 

3-5 грудня відбудеться хакатон з метою створення рішень для трансформації Червонограду і Мирнограду.

Захід проведуть: СИНХРО ПРОСТІР разом із Українським союзом промисловців та підприємців, за підтримки ПРООН та у співпраці із Мінрегіоном, Міненерго та МінТОТ. Асоціація міст України виступає інформаційним партнером хакатону.

Програма заходу включає:

  • Представлення результатів дослідження ПРООН "Ефект метелика: пілотні дослідження, що можуть допомогти запустити трансформацію вугледобувних міст України та колективну інтерпретацію".
  • Публічну програму з лекціями українських та міжнародних експертів.
  • Дискусійну панель з представниками муніципалітетів.
  • Роботу команд над проєктами із менторами під час хакатону.

Запрошуємо представників громад пройти реєстрацію глядача за на сайті https://hub-synchro.space/coalhack-ukr

Посилання на пряму трансляцію  буде надіслано на електронну адресу перед подією.

 

Довідково: В Червонограді та Мирнограді незабаром будуть закриті шахти, тому потрібно знайти рішення для наступних завдань:

- Ревіталізація територій на базі інфраструктури колишніх вугільних шахт з метою створення нового туристичного кластеру та організації маршруту індустріальної спадщини в Україні, як частини Європейського індустріального маршруту ERIH

- Вирішення екологічних проблем міста загалом і окремо  – з фокусом на вирішення наслідків закриття вугільного виробництва

- Вирішення енергетичних проблем міста

- Вирішення соціо-економічних проблем міста

Рішення розроблятимуть команди фахівців під менторством українських та іноземних експертів.

Для стартапів та команд профільних фахівців: архітекторів, урбаністів, інженерів, IT-розробників, екологів, біологів, економістів, митців і дизайнерів  – це можливість проявити свої професійні навики та втілити власні рішення в життя.

Для локальних, українських та іноземних команд від бізнесів  –  це можливість долучитися до трансформації міст та згенерувати нові бізнес-ідеї.

Для науковців закладів науки і освіти, та інноваторів  –  це можливість перевірити на практиці власні дослідження та гіпотези.

Хакатон вугледобувних міст. Видобувай нові ідеї є частиною поєкту ПРООН Ефект метелика: пілотні дослідження, що можуть допомогти запустити трансформацію вугледобувних міст України.

Презентація проєктів відбудеться 10 грудня 2021 року. Найкращі проєкти будуть обрані журі, яке очолює Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов, а до складу входять представники міністерств, місцевої влади та міжнародні експерти.

Рішення обиратимуться для пілотування в Червонограді та Мирнограді, а також матимуть потенціал масштабування далі в інші міста, в яких закриватимуться шахти.

Запрошуємо всіх, хто має ідеї чи проєкти, які можуть покращити якість міського середовища у Червонограді та Мирнограді – взяти участь у хакатоні вугільних міст та приєднатися до ініціативи їх трансформації. Пілотування найцікавіших рішень буде підтримано міжнародними організаціями.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора