ЩО РОБИТИ У РАЗІ ВІДСУТНОСТІ ВОДОПОСТАЧАННЯ?

Дата: 10.03.2022 15:16
Кількість переглядів: 178

При неможливості використання питної води з джерел централізованого водопостачання у населених пунктах, потрібно використовувати питну воду зФото без опису бюветів та інших джерел нецентралізованого водопостачання (колодязів, шахтних криниць), за наявності пунктів розливу питної води (в тому числі пересувних), фасовану бутильовану воду та воду з ємностей для індивідуального користування.

Зберігати питну воду потрібно у закритій тарі. При цьому, ємності обов'язково позначати бірками з написом: «Вода для пиття», «Вода для технічних потреб», «Вода для господарських потреб». Як правило, роблять запас на 2  3 доби.

Воду з відкритих водойм можна використовувати лише для технічних потреб.

Для пиття та приготування їжі воду потрібно кип'ятити. Кип’ятіння є ефективним методом знезаражування води (кип’ятити не менше 10 хвилин від моменту закипання). Але навіть при зберіганні її у чистій і добре закритій ємності, термін придатності не повинен перевищувати більше однієї доби.

Вода належної якості – запорука уникнення зараження інфекційними захворюваннями та загострення хронічних хвороб. Пам’ятайте про це!

 

 

ДУ «Хмельницький обласний центр контролю і профілактики хвороб МОЗ України»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора