Обласні ради більше не вирішуватимуть, як об’єднуватися громадам

Дата: 06.12.2019 09:13
Кількість переглядів: 443

5 грудня  Верховна рада України схвалила в другому читанні та в цілому Закон «Про внесення змін до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» (щодо спрощення процедури затвердження перспективних планів формування територій громад Автономної Республіки Крим, областей)»(законопроєкт №2189 від 30.09.2019).

Прийнятим законом  обласні ради виключено з процесу схвалення перспективних планів формування територіальних громад областей. Тепер обласні державні адміністрації подаватимуть проєкти змін до перспективних планів відразу до Кабінету Міністрів України.

Асоціація міст України вітає прийняття цього закону як такого що сприятиме прискоренню впровадження реформи з децентралізації, оскільки спрощує процедуру затвердження перспективних планів формування територій громад. АМУ висловлює сподівання, що до процесу підготовки перспективних планів будуть залучені територіальні громади, як це передбачає Європейська хартія місцевого самоврядування для забезпечення врахування їх інтересів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора