Під керівництвом голови обласної ради Віолети Лабазюк відбулось засідання Консультативної ради з питань сприяння захисту інтересів ветеранів військових конфліктів. Перед самим засіданням учасники вшанували подвиг захисників Донецького аеропорту та по

Дата: 19.01.2022 16:00
Кількість переглядів: 154

Голова обласної ради переконана, що Консультативна рада є додатковим інструментом співпраці з усіма громадськими організаціями воїнів АТО/ООС та надання їм підтримки у межах діючих обласних програм та фінансового ресурсу обласного бюджету.

Оскільки засідання ради було першим у цьому році, переважно говорили про те, що вдалося втілити у попередньому. Так, нами було проведено низку заходів та реалізовано кілька патріотичних проєктів. Зокрема, до Дня захисників і захисниць учасники російсько-української війни відпочивали у Карпатах, а до Дня Збройних сил України ми разом урочисто відкрили монументальний знак «Дзвін пам’яті».

Важливою складовою підтримки ветеранів військових конфліктів є здобуття ними вищої освіти. Обласна рада вже кілька років поспіль приділяє увагу цьому питанню. Торік восени, на шостій сесії, ми спрямували 2 з половиною мільйони гривень на одноразову виплату за навчання учасників антитерористичної операції та їхніх дітей, які здобувають освіту у приватних вищих навчальних закладах Хмельницької області.

Не менш важливе питання – надання ветеранам якісних медичних послуг та допомога у розв’язанні соціальних питань. На засідання запросили керівників профільних департаментів. Вони доповіли про роботу у питанні підтримки ветеранів АТО/ООС, вислухали зауваження членів Координаційної ради у розрізі медичного та соціального забезпечення учасників антитерористичної операції та запевнили у подальшому сприянні.

"Переконана, що наше завдання, як членів Консультативної ради – залишатися дієвим та ефективним механізмом вирішення цих проблем і надалі", - зазначила Віолета Лабазюк.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора