Віолета Лабазюк: «Спільними зусиллями до перемоги!»

Дата: 12.03.2022 19:16
Кількість переглядів: 158


Повномасштабна війна, яку розв’язав кривавий російський диктатор, змушує мене говорити сьогодні не про звичні для кожного з нас справи щодо розбудови територіальних громад області, діяльності комунальних закладів та інші мирні турботи, а про найголовніше – захист нашої країни та життя українців. Збройні сили України дають рішучу відсіч ворогу, який не чекав від наших воїнів такої хоробрості та героїзму. Але війна забирає життя не лише наших захисників, а й мирних громадян. Ми захоплюємося мужністю жителів Харкова, Херсона, Чернігова, Сум, Миколаєва, Маріуполя, Чугуєва, Волновахи, Мелітополя, Ізюма, Бучі, Ірпеня, Білої Церкви та інших героїчних міст та сіл, яких ворог намагається стерти з лиця землі.

Ми вдячні світові за прийняті санкції, моральну підтримку та гуманітарну допомогу, але цього мало. Якщо не закрити небо над Україною, то завтра ворог уже загрожуватиме іншим цивілізованим державам, усьому світові. Саме тому 5 березня депутати обласної ради на своїй позачерговій сесії прийняли звернення з вимогою щодо закриття неба над Україною до Сполучених Штатів Америки, учасників Організації Північноатлантичного договору, керівництва країн Європи та дипломатичних місій. Таку ж позицію висловили депутати всіх районних рад та територіальних громад області.

Кожен з нас усвідомлює, що фронт сьогодні не лише там, де вже несе смерть російський окупант, а й на кожному клаптику рідної нам України, де люди стали на захист свободи та свого права мирно жити на своїй рідній землі.

З перших годин ворожої навали всі свої зусилля та силу духу об’єднує й Хмельниччина. Це підтверджують черги біля військкоматів, станцій переливання крові, волонтерських центрів. Ми сьогодні об’єднані одним бажанням і прагненням – відбити ворожу навалу, зберегти мир для свого дому – рідної нам України, для нинішніх та прийдешніх поколінь. Ми вчимося працювати на перемогу під звуки сирен повітряної тривоги, в умовах комендантського часу, забувши про втому і спокій, відклавши на потім усе, що ще вчора здавалося таким важливим та першочерговим.

Обласна рада спільно з обласною військовою адміністрацією, керівництвом територіальних громад області координує перебіг подій, налагодила дисципліновану та системну роботу. У штатному посиленому режимі працюють усі комунальні медичні заклади, а також комунальні заклади соціального спрямування обласної ради. Розпорядженням начальника Хмельницької обласної військової адміністрації врегульовано механізм сільськогосподарських робіт під час проведення посівної кампанії.

Кожна територіальна громада практично стала центром гуманітарної допомоги нашим Збройним силам, територіальній обороні, вимушеним переселенцям. Хмельниччина стала однією з найактивніших областей з прийому тих, хто вже відчув весь смертоносний жах війни і змушений був залишити свої рідні домівки та шукати прихисток для своїх дітей в інших регіонах. Наша область прийняла вже більше 100 тисяч вимушених переселенців, близько 15 тисяч з них залишилися в області.

Ще 28 лютого обласною радою було створено обласний штаб гуманітарної допомоги, який не призупиняє своєї роботи ні на хвилину.

На складах щоденно працівники виконавчого апарату обласної ради, комунальних підприємств та установ, а також небайдужі жителі обласного центру приймають, сортують та відвантажують продовольчі товари для тих, хто потребує такої допомоги у цей складний для країни час.

За цей час від територіальних громад, підприємств-виробників, бізнесменів та пересічних громадян зібрано чимало – більше 12 тонн овочів, майже 2 тонни круп, макаронних виробів та цукру, близько 2 тонн яблук, понад 4000 брикетів вермішелі швидкого приготування, більше 4000 банок овочевої консервованої продукції та варення, майже 3000 пачок суп-концентрату, 800 банок рибних та 700 банок м´ясних консервів, 600 кг сиру твердого, 500 банок сала консервованого, більше 300 кілограма печива, кави, чаю та дитячого харчування, більше 3 тонн дитячого одягу, чоловічий і жіночий одяг, миючі засоби та інші товари першої необхідності.

Зокрема, вже відправлено гуманітарну допомогу для мешканців міст Київ, Миколаїв, Одеса та Харків. Також відвантажено кілька тонн гуманітарної допомоги для потреб військових частин, які дислокуються в області. Надається допомога закладам обласного центру, де тимчасово розміщено вимушених переселенців.

Днями відбулася зустріч керівництва області з представниками бізнесових структур Хмельниччини. Ми розуміємо, що під час воєнного стану усім нелегко і доводиться працювати у надзвичайних умовах. Водночас, подекуди бачимо стрімке зростання цін на товари. Такі дії окремих підприємців у воєнний час розцінюємо як економічний злочин, за який потрібно нести відповідальність. Здолаємо ворога – допоможемо відновити бізнес. А зараз маємо зберегти високі людські якості та працювати на перемогу.

Я дякую усім, хто зі зброєю в руках чи своєю працею, матеріальним внеском вже долучився до найважливішої місії – захисту миру в своєму домі!

Фото без описуФото без опису

 

 

 

 

 

 

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора