Люди, які змінюють місце проживання у зв’язку з воєнними діями, є ВПО та мають право на безоплатну первинну та вторинну правову допомогу

Дата: 24.03.2022 09:15
Кількість переглядів: 324

Внутрішньо переміщені особи (ВПО) – це люди, які залишили свої домівки, рятуючись від небезпеки, але не перетнули міжнародний кордон, а залишились на території рідної країни. ВПО перебувають під законним захистом свого уряду. Вони зберігають усі права та захист згідно з міжнародним законодавством з прав людини.

ВПО мають право на безоплатну первинну та вторинну правову допомогу.

Первинна правова допомога ВПОвключає в себе надання відповідної інформації; консультацій правового характеру; складання заяв і скарг правового характеру; забезпечення доступу до безоплатної вторинної правової допомоги та медіації.

Вторинна правова допомога ВПО передбачає такі види правових послуг: захист; представництво інтересів особи в суді;  допомога у складанні процесуальних документів.

Під час подання заяви про надання безоплатної вторинної правової допомогипред’являються паспорт або інший документ, що посвідчує особу, реєстраційний номер облікової картки платника податків такої особи  та довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.

 

Безоплатну первинну та вторинну правову допомогу можна отримати у м.Славута, вул.Миру 15, попередньо зателефонувавши: 0966753229.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора