В аграріїв з’явилася можливість отримати кредит під 0% на час воєнного стану за програмою «5-7-9%»

Дата: 24.03.2022 16:28
Кількість переглядів: 378

               Фото без опису

Уряд розширив програму «Доступні кредити «5-7-9%». Аграрії протягом дії воєнного стану та місяць після його завершення можуть отримати кредит під 0%. Після цього кредитна ставка становитиме 5%. Також збільшено максимальну суму кредиту до 60 млн грн.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Строк кредитування за програмою «5-7-9» залежатиме від цільового призначення коштів. На реалізацію інвестиційного проєкту та на рефінансування заборгованості кредит надають щонайбільше на 5 років, для фінансування оборотного капіталу – на 3 роки.

Кредитуватимуть сільськогосподарських товаровиробників для провадження своєі? діяльності на період воєнного стану протягом 6 місяців з 0% відсотковою ставкою, після цього – 5%. Кредит надають на придбання основних засобів та покриття будь-яких витрат, пов’язаних із провадженням сільськогосподарськоі? діяльності в значенні Закону Украі?ни «Про державну підтримку сільського господарства Украі?ни».

– Вартість такого кредиту буде 0%, усі відсотки компенсує держава, для того, щоб за ці кошти сільськогосподарські виробники могли купити всі потрібні засоби виробництва та здійснити посівну кампанію, – зазначив перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький.

Також Уряд розширив перелік інструментів, які дають змогу банкам надавати кредити в рамках програми «5-7-9%» у разі нестачі забезпечення.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора