КРУПЕЦЬКА СІЛЬСЬКА РАДА ЗВЕРНУЛАСЯ ДО УРЯДІВ І ПАРЛАМЕНТІВ СВІТУ ІЗ ЗАКЛИКОМ ВИЗНАТИ АГРЕСІЮ РОСІЙСЬКОЇ ФЕДЕРАЦІЇ ГЕНОЦИДОМ УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ

Дата: 27.04.2022 10:26
Кількість переглядів: 766

   У зв’язку з тривалим повномаштабним вторгненням Російської Федерції 26 квітня,  на позачерговій 22-й сесії Крупецької сільської ради 8 скликання депутати засудили агресію та висловили підтримку територіальній цілісності України. Також депутати підтримали звернення до Організації Об’єднаних Націй, Європейського Парламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї НАТО, урядів та парламентів іноземних держав про здійснюваний Російською Федерацією геноцид Українського народу.

     Депутати підтримали рішення одноголосно.

     Наводимо текст звернення повністю.

Звернення

депутатів Крупецької сільської ради 8 скликання до Організації Об’єднаних Націй, Європейського Парламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї НАТО, урядів та парламентів іноземних держав про здійснюваний Російською Федерацією геноцид Українського народу

 

   Розпочата 24 лютого 2022 р. Російською Федерацією за підтримки Республіки Білорусь повномасштабна військова агресія проти України, поза всяким сумнівом, є загрозою світового рівня, оскільки російське політичне та військове керівництво своїми діями продемонструвало готовність спланувати та здійснити неодноразові, системні та заохочувані акти геноциду, спрямовані проти громадян України.

     Від самого початку російської військової агресії Україна, а за нею й увесь цивілізований світ, стали свідками злочинів, скоєних російськими окупантами – військовослужбовцями та співробітниками правоохоронних органів.

    Застосування російськими військовими заборонених міжнародними конвенціями касетних та фосфорних боєприпасів, масовані артилерійські та авіаційні удари по житлових кварталах, цілеспрямоване нищення об’єктів цивільної інфраструктури, перешкоджання евакуації цивільного населення з зони бойових дій, викрадення людей, блокада морських торговельних шляхів – все це стало жорстокою реальністю майже з перших днів російської навали.

   Протягом останніх днів було відкрито сліди нечуваних злодіянь, здійснених російськими окупантами на тимчасово окупованих територіях  України. Звірячі вбивства сотень мирних жителів, зґвалтування дітей, масштабне мародерство, глумління над тілами загиблих – ця трагедія стала реальністю ХХІ століття.

     Достеменні масштаби злодіянь ще доведеться встановити, але вже зараз можна констатувати: відповідно до чинної російської державної ідеології  злочини російських окупантів є масовими, некараними та базуються не на військовій необхідності, а на ґрунті ненависті до всього українського.

Публічні заяви та дії російських високопосадовців із очільником їхньої держави включно – попри осуд з боку світового співтовариства – не лише нехтують принципами територіальної цілісності, непорушності кордонів та суверенітету України, а й намагаються силою заперечити право українців на самовизначення та існування.

    В комплексі все це кваліфікується як цілеспрямовані дії з метою знищення великих груп населення за ознакою приналежності до громадянства України – тобто, за міжнародними стандартами, – геноциду.

       Російський тоталітаризм вперто намагається досягти своєї мети – знищити Україну як державу, знищити українську культуру, знищити весь український народ.

      Очевидно, що знищення всього українського не є остаточною метою російського керівництва, адже погрози, схожі до тих, що раніше адресувалися Україні, тепер лунають й щодо низки інших держав світу.

    Засудження геноциду українського народу світовим співтовариством стане не тільки актом справедливості щодо жертв російських окупантів, воно зможе відіграти роль інструменту запобігання аналогічних злочинів у майбутньому.

     Виходячи з цього, депутати Крупецької сільської ради 8 скликання звертаються до Організації Об’єднаних Націй, Європейського Парламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї НАТО, урядів та парламентів іноземних держав із ініціативою визнати вчинення Російською Федерацією геноциду Українського народу, а також злочинів проти людяності та воєнних злочинів на території України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора