КРУПЕЦЬКА СІЛЬСЬКА РАДА ЗВЕРНУЛАСЯ ДО СВЯЩЕННОСЛУЖИТЕЛІВ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАСНОЇ ЦЕРКВИ МП ПРО ВИХІД З МОСКОВСЬКОГО ПАТРІАРХАТУ

Дата: 27.04.2022 10:57
Кількість переглядів: 6067

 

Звернення

депутатів Крупецької сільської ради до священнослужителів Української Православної Церкви МП про вихід з Московського патріархату

 

  Сьогодні ніхто не може бути байдужий до тієї ситуації яка склалася в Україні внаслідок жорстокої воєнної агресії Російської Федерації проти нашої держави. Зараз увесь український народ страждає від російської навали. Кожна російська бомба, ракета, снаряд на українській землі остаточно вбивають міфи про «Святу Русь» та «триєдиний народ».

Під ярмом кремлівської тиранії український народ жив століттями, ціна яких – мільйони закатованих голодом та репресіями. У ці дні російська армія обстрілює усі церкви у містах України незалежно від приналежності, в тому числі гинуть і вірні Української Православної Церкви Московського Патріархату.

Саме зараз настав той час коли всі вірні християни, які до цього часу ще належали до Московського патріархату, повинні зробити свій вибір. Багато з вас вже замислюються над тим, що далі неможливо перебувати в юрисдикції російського патріарха. Ви завжди декларували відданість канонам, а канони визначають, що в Україні має бути єдина Помісна Церква, незалежна від Московського патріархату.

Закликаємо усіх ієрархів УПЦ МП спільно із Митрополитом Онуфрієм скликати відповідний собор задля відлучення від Московського патріархату.

Ми звертаємося до усіх вірних УПЦ МП відкрити свої очі та побачити, що сьогодні ворог вбиває усіх українців, жінок та дітей, старих та немічних. Ми закликаємо вас не стояти осторонь, адже цілий світ солідарний з Україною та твердо засуджує російську агресію.

У цей тяжкий час для українського народу депутати Крупецької сільської ради звертаються до священнослужителів Українських Православних Церков МП щодо виходу з Московського патріархату.

Тож просимо Вас зробити свій вибір. Це не лише допоможе перемогти агресора, а й об’єднати всіх українців та принести на нашу землю довгоочікуваний мир.

Тільки в єдності Україна зможе вистояти і перемогти. Вистоїмо і переможемо в єдності державного і духовного начала!

 Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора