Порядок надання фінансової державної підтримки суб’єктам підприємництва – експертний аналіз

Дата: 27.05.2022 11:53
Кількість переглядів: 276

Експерти Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» проаналізували основні програми та порядок надання фінансової державної підтримки суб’єктам підприємництва.

В умовах дії воєнного стану одним із пріоритетів економічного балансу України залишається державна підтримка розвитку підприємництва.

 

Так, 29 квітня Уряд вніс зміни до деяких постанов з питань надання фінансової державної підтримки суб’єктам підприємництва. Відповідну постанову розроблено Мінфіном для створення єдиного підходу в застосуванні державних програм «Доступні кредити 5-7-9%» і «Доступний фінансовий лізинг 5-7-9%», а також з метоюФото без опису розширення можливостей та суб’єктного ряду цих програм.

 

Зокрема, ще в березні 2022 року для підтримки сільськогосподарських товаровиробників з метою забезпечення посівної кампанії, а також для підтримки та активізації підприємницької діяльності у період дії воєнного стану Уряд вніс низку змін до Державної програми «Доступні кредити 5-7-9%». Змінами передбачено суттєві спрощення для кредитування, зокрема, можливість отримання пільгових кредитів під 0% річних з гарантією від Уряду України на рівні 80%. Таким чином, є необхідність активного долучення представників бізнесу та банківських установ до реалізації нововведень.

 

Таким чином, є необхідність активного долучення представників бізнесу та банківських установ до реалізації нововведень. Програму реалізує Фонд розвитку підприємництва (ФРП). Єдиним учасником ФРП є Уряд України в особі Міністерства фінансів України, що координує усі аспекти діяльності Фонду.

 

На сьогодні за Державною програмою «Доступні кредити 5-7-9%» ФРП вже уклав угоди про співробітництво з 42 банками. Даний аналіз покликаний детально висвітлити умови участі в програмах та надати покрокові алгоритми як органам місцевого самоврядування так і місцевому бізнесу.

 

Більше інформації  за цим посиланням: https://decentralization.gov.ua/news/14984 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора