УПРАВЛІННЯ ЗАХІДНОГО ОФІСУ ДЕРЖАУДИТСЛУЖБИ В ХМЕЛЬНИЦЬКІЙ ОБЛАСТІ ІНФОРМУЄ

Дата: 16.09.2022 15:29
Кількість переглядів: 813

Державні аудитори Хмельниччини встановили недоліки в діяльності обласної стоматологічної поліклініки на загальну суму понад 15 млн грн Фахівці Управління Західного офісу Держаудитслужби в Хмельницькій області провели державний фінансовий аудит діяльності Комунального некомерційного підприємства «Хмельницька обласна стоматологічна поліклініка» Хмельницької обласної ради, під час якого виявили низку неефективних управлінських рішень, що за період з 01.01.2019 по 31.03.2022 зумовили втрати на суму понад 15 млн грн, з них 12,1 млн грн – втрачені (не отримані) доходи, 3,2 млн грн – непродуктивні (зайві) витрати, а також фінансових порушень, що призвели до втрат на суму 14,6 тис. грн.

Проведеним аудитом виявлено факти провадження діяльності за умови перевищення витрат над доходами, що спричинило виникнення заборгованості з виплати заробітної плати та відволікання коштів обласного бюджету на її погашення на суму понад 2,4 млн грн. Зокрема, аудиторським дослідженням зафіксовано факт заниження у розрахунках вартості наданих медичних послуг розміру заробітної плати лікарів з відрахуваннями порівняно із її фактичним нарахуванням (і виплатою), що спричинило втрату доходів щонайменше на суму 3,0 млн грн. До того ж неврахування підвищення розміру заробітної плати у 2022 році при розрахунку тарифів на послуги призвело до неотримання доходів у розрахунковій сумі 1,1 млн грн.

Водночас фінансування обласної програми в частині надання стоматологічних послуг пільговим категоріям населення не в повному обсязі не дало змоги отримати 2,4 млн грн доходів. За умови перегляду цін на платні послуги, а також запровадження надання населенню послуг з імплантації та інших інноваційних стоматологічних послуг підприємство не втратило б можливості отримання додаткового доходу на розрахункову суму майже 2,9 млн грн.

Здійснення доплати до мінімального розміру єдиного соціального внеску працівникам, які працювали не на повну ставку, за наявної можливості оптимізації штатів призвело до непродуктивних витрат на суму понад 0,7 млн грн. Здача в оренду окремого приміщення, яке використовувалося орендарем для надання аналогічних послуг, а також відсутність рішення про здачу в оренду іншого приміщення, яке не використовується, стало причиною втрати можливості отримання додаткового доходу на розрахункову суму 0,2 млн грн. Крім того, встановлено факти незаконного нарахування та виплати заробітної плати сумісникам за фактично не відпрацьований час в розмірі 13,0 тис. грн, а також недоотримання доходів за платні послуги на суму понад 1,6 тис. грн, з яких відшкодовано 10,6 тис. грн і 0,3 тис. грн відповідно.

За результатами аудиторського дослідження керівництву об’єкта контролю надано рекомендації (пропозиції) щодо усунення недоліків і порушень та поліпшення ефективності управління підприємством. Довідково. У Державній аудиторській службі України та її міжрегіональних територіальних органах (офісі та його управлінні) діє телефон «гарячої лінії» щодня відповідно до режиму роботи Держаудитслужби. Про випадки зловживань і фінансових порушень при витрачанні бюджетних коштів, використанні державного чи комунального майна можна повідомляти за номерами: (044) 425-80-30 – Державна аудиторська служба України; (032) 255-39-46 – Західний офіс Держаудитслужби; (0382) 76-57-56 – Управління Західного офісу Держаудитслужби в Хмельницькій області.

Про вчинки працівників органів Держаудитслужби, які мають ознаки корупційних дій, можна повідомляти за номерами: (044) 485-17-62 – Державна аудиторська служба України; (032) 260-31-70 – Західний офіс Держаудитслужби; (0382) 65-81-22 – Управління Західного офісу Держаудитслужби в Хмельницькій області. Розклад роботи Держаудитслужби: початок роботи – о 8 годині; перерва на обід – з 12 години до 12 години 45 хвилин; закінчення робочого дня – о 17 годині з понеділка по четвер (о 15 годині 45 хвилин у п’ятницю). Пресслужба Управління Західного офісу Держаудитслужби в Хмельницькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора