На території Крупецької територіальної громади проведено обстеження об’єктів централізованого і нецентралізованого водопостачання та безпечності і якості питної води

Дата: 20.04.2023 09:15
Кількість переглядів: 83

Фото без опису   19 квітня 2023 р., комісією в складі: інспектора відділу з питань комунальної власності, охорони навколишнього середовища та земельних відносин Крупецької територіальної громади Шевченко Н.А., начальника відділу освіти, культури, молоді, спорту та соціального захисту населення Крупецької територіальної громади Нікітчук Т.М., лікаря із загальної гігієни відділу державного нагляду за дотриманням санітарно законодавства Шепетівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області Козира О.В., у відповідності до вимог чинного законодавства, та з метою виконання Доручення Прем’єр – Міністра України від 20.12.2022 року № 57940/38/1-21 до листа ДСНС від 09.12.2022 р. №01-13362/161-2 по виконанню завдань, визначених пунктом 3 питання І Протоколу  засідання Державної комісії з питань ТЕБ та НС від 07.12.2022 р. №11, проведено обстеження об’єктів централізованого і нецентралізованого водопостачання та  безпечності і якості питної води, яка подається населенню Крупецької територіальної громади.

При обстеженні встановлено: проведені ремонти наземних частин колодязів, призначених для захисту шахти від забруднення та спостереження за водозабором. На  колодязях кришки щільні, пофарбовані,забезпечені відрами для загального користування,  облаштовані підставки для відер та стежки із твердим покриттям  до колодязя. Для захисту колодязів від забруднення поверхневими стоками облаштовані бетоновані майданчики.

На території громади також функціонує три артезіанські свердловини.

Для підйому підземних вод із надр встановлені глибинні насоси. Території І -го поясу санітарно-захисних зон артезіанських свердловин загороджені, впорядковані, санітарно-технічний стан задовільний. На всіх свердловинах встановлені  крани для відбору проб води для лабораторного дослідження.

    Проте, роботи з проведення ремонту, чищення з наступною дезінфекцією і оформленням актів дезінфекції колодязів громадського користування не завершені. Виробничий лабораторний контроль питної води з колодязів на відповідність вимогам Державних санітарних норм та правил «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» (ДСанПіН 2.2.4-171-10) проведений лише у частини колодязів. Про всі факти порушень повідомлено відповідальних осіб  і встановлені терміни щодо їх усунення.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора