Крупецька громада
Хмельницька область, Шепетівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

16 днів проти насильства

Дата: 01.12.2023 11:42
Кількість переглядів: 106

16 днів проти насильства

         Щорічно з 25 листопада до 10 грудня проводиться Всеукраїнська кампанія «16 днів проти насильства» з метою привернення уваги до проблем подолання насильства в сім’ях, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.
        Упродовж шістнадцятиденного періоду акції відзначається 8 важливих дат. З-поміж них: Всесвітній день боротьби зі СНІДом, Міжнародний день боротьби з рабством, Міжнародний день волонтера, Міжнародний день людей з інвалідністю, Міжнародний день прав людини. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини. Це означає: будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.

       Законодавством України передбачені заходи з протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі, захисту прав осіб, які постраждали від такого насильства.
         В Україні діє Закон «Про запобігання та протидію домашньому насильству», і з початку 2019 року домашнє насильство в нашій країні вважається кримінальним злочином.
       Працівники Шепетівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги з метою роз'яснення норм законодавства організовують та проводять в закладах освіти, підприємствах, установах та організаціях тематичні уроки, лекції, круглі столи та інші заходи з урахуванням реалій сьогоденного життя. 
  Під час проведення заходів, мешканці громади нашого міста отримають інформацію, як можна захистити себе і куди, у разі потреби звернутися за допомогою. 
  Важливо!!!! що кожен може звернутись до Шепетівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги для отримання консультації з правових питань та можливістю захисту своїх порушених прав. 

       Адреси Секторів Шепетівського місцевого центру безоплатної вторинної правової допомоги:
 “Білогірське бюро правової допомоги”, смт. Білогір'я, вул. Шевченка, 44, 0384120468
 “Ізяславське бюро правової допомоги”, м. Ізяслав, вул. Жовтнева, 16А, 0385226170
 “Полонське бюро правової допомоги”, м Полонне, вул Л. Українки, 101, 0384320352
 “Нетішинське бюро правової допомоги”, м.Нетішин, вул. Шевченка, 1, 0384290405
 “Славутське бюро правової допомоги”, м.Славута, вул. Миру, 15, 0384270614
 “Шепетівське бюро правової допомоги”, м. Шепетівка, вул. Героїв Небесної Сотні, 44, 038040015


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора