Куди подати заяву про отримання допомоги для ВПО

Дата: 27.03.2024 11:35
Кількість переглядів: 39

Фото без описуПраво на отримання допомоги на проживання мають внутрішньо переміщені особи (далі - ВПО) відповідно до Порядку надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2022 року № 332 (далі - Порядок).

Заяву про надання допомоги на проживання ВПО внутрішньо переміщена особа або уповноважена особа може подати:

  1. структурному підрозділу з питань соціального захисту населення районної, районної у м. Києві державної (військової) адміністрації;
  2. виконавчого органу міської, районної у місті (у разі її утворення) ради (далі — орган соціального захисту населення) або уповноваженій особі виконавчого органу сільської, селищної, міської ради

(У разі подання заяви до органу соціального захисту населення або уповноваженої особи виконавчого органу сільської, селищної, міської ради, або центру надання адміністративних послуг до неї додається письмова згода у довільній формі про виплату уповноваженій особі допомоги від інших членів сім’ї);

3. центру надання адміністративних послуг за місцем обліку ВПО із використанням функціоналу Єдиної інформаційної системи соціальної сфери (за технічної можливості) та електронних систем Мінсоцполітики.

За наявності технічної можливості заява може подаватися в електронній формі за наявності реєстраційного номера облікової картки платника податків засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг (далі — Портал Дія), зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія), у довільній формі, придатній для сприйняття її змісту.

Для подання заяви з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія) уповноваженій особі необхідно:

- встановити такий додаток на електронний пристрій, критерії якого підтримують використання такого додатка; - підключений до Інтернету;

- пройти електронну ідентифікацію та автентифікацію з використанням інтегрованої системи електронної ідентифікації, електронного підпису, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису, або інших засобів електронної ідентифікації, які дають змогу однозначного встановлення особи.

Заява, сформована з накладенням електронного підпису, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису, передається засобами Порталу Дія шляхом електронної інформаційної взаємодії з інформаційно-комунікаційними системами Мінсоцполітики до відповідного органу соціального захисту населення за місцем обліку внутрішньо переміщеної особи для розгляду відповідно до цього Порядку.

У разі подання заяви в електронній формі засобами Порталу Дія, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія), або формування в Єдиній інформаційній системі соціальної сфери (далі — Єдина система) уповноважена особа може повторно подати заяву до органу соціального захисту населення або уповноваженої особи виконавчого органу сільської, селищної, міської ради, або центру надання адміністративних послуг за місцем обліку ВПО. При цьому датою подання заяви буде вважатися зафіксована дата в Єдиній системі.

За технічної можливості заява може бути подана в електронній формі за допомогою засобів Соціального веб-порталу електронних послуг Мінсоцполітики.

У випадку виникнення запитань правового характеру – звертайтеся в сектор “Славутське бюро правової допомоги” з надання безоплатної вторинної правничої допомоги, що працює з понеділка по п’ятницю з 09-00 год. до 18-00 год. за адресою: м. Славута, вул. Миру, 15. тел. (03842) 7-06-14.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора