Щодо пошуку та підбору кандидатів у патронатні вихователі для створення патронатних сімей

Дата: 24.04.2024 13:10
Кількість переглядів: 27

Фото без описуКрупецькою сільською радою  проводиться широкомасштабна інформаційна кампанія, щодо пошуку та підбору кандидатів у патронатні вихователі для створення патронатних сімей.

        Патронат над дитиною – це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.

Метою патронату є забезпечення права кожної дитини, яка опинилася в складних життєвих обставинах, виховуватися у сприятливому та безпечному сімейному середовищі шляхом відновлення здатності батьків (осіб, які їх замінюють) опікуватися дитиною та виховувати її, а в разі неможливості –вчинення заходів щодо захисту дитини та прийняття рішень щодо її влаштування до постійної форми сімейного виховання, яка найбільше відповідає потребам дитини.

Патронатний вихователь – це особа, яка за участю членів своєї сім'ї надає послуги з догляду, виховання і реабілітації дитини у своїй сім'ї.

Кандидатом у патронатні вихователі може бути особа, яка виявила бажання виконувати обов’язки патронатного вихователя на професійній основі, а також має:

  • повнолітнього члена сім’ї (чоловік або дружина, син чи донька, інший член сім’ї) чи повнолітню особу, які проживають на спільній житловій площі з кандидатом у патронатні вихователі, готові бути добровільним помічником кандидата у патронатні вихователі та разом з ним пройти навчання і надавати допомогу патронатному вихователю у догляді за дитиною, влаштованою до сім’ї патронатного вихователя (далі - добровільний помічник);

  • належні житлово-побутові умови за місцем свого фактичного проживання, у тому числі наявність окремої кімнати (крім прохідних кімнат, кімнат мансардного або підвального типу) та побутових зручностей.

Термін перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя не повинен перевищувати 3 місяців, але в особливих випадках може бути подовжений до 6 міс.

Послуга патронату фінансується за рахунок державного бюджету:

  • Соціальна допомога в розмірі 2,5 прожиткових мінімумів для дитини відповідного віку на місяць на утримання влаштованої під патронат дитини, а для дитини з інвалідністю відповідно – 3,5 прожиткових мінімуми

  • Грошове забезпечення за надану патронатним вихователем послугу:5 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

  • При влаштуванні 2-х і більше дітей, дітей віком до 1 року, неповнолітньої вагітної, дитини з ВІЛ, грошове забезпечення збільшується на 10% за кожну дитину, але сумарно не перевищує 50%

  • Сплата єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за патронатного вихователя.

 

Для отримання детальної інформації звертайтеся в Службу у справах дітей Крупецької сільської ради.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора