Крупецька громада
Хмельницька область, Шепетівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Попередження випадків загибелі людей на водних об’єктах

Дата: 29.05.2024 10:58
Кількість переглядів: 117

 

ПРОТОКОЛ №4

 

       Фото без описуЗасідання комісії техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій  Крупецької сільської ради.

Від  27.05.2024 р.

 

Головує   -   голова комісії Валерій МИХАЛЮК.

Присутні члени комісії: Василь САМЧУК,  Віктор СУХОЗАНЕТ,  Андрій БОЙЧУК, Богдан ШМАТ, Любов ЛІПСЬКА.

 

Запрошені: староста Полянського старостинського округу Костянтин ШАТКОВСЬКИЙ, староста Стриганського старостинського округу Олександр КОВБА, староста Лисиченського старостинського округу Григорій КОВАЛЬЧУК.

 

        Розглянувши питання порядку денного:

  1. Про план заходів щодо запобігання загибелі людей на водних об’єктах Крупецької сільської ради в літній період 2024 року та довідку за результатами цільової перевірки стану готовності місць масового відпочинку населення на водних об’єктах на території Крупецької територіальної громади.

 

СЛУХАЛИ: голову комісії Валерія МИХАЛЮКА, мета плану попередження та недопущення надзвичайних ситуацій із травмуванням та загибеллю людей на водних об'єктах громади, а також необхідність вжиття заходів щодо усунення недоліків зазначених у довідці  Головного інспектора ВЗНС Шепетівського РУ ГУ ДСНС України у Хмельницькій області Андрія БОЙЧУКА.

Комісія вирішила:

      

  1. Затвердити план заходів щодо запобігання загибелі людей на водних об’єктах 

          Крупецької сільської ради в літній період 2024 року, додається.

  1. Провести роботу з керівниками підприємств, установ організацій, особами які орендують водні об’єкти щодо обладнання і утримання рятувальних постів, відповідно до вимог Правил.
  2. Відповідальній особі за ведення сайту сільської ради висвітлити та поширити інформацію щодо попередження випадків загибелі та травмування людей на водних об’єктах.

     

  1. Про стан утримання джерел протипожежного водопостачання на території сільської ради.

СЛУХАЛИ: члена комісії, директора  комунального підприємства Крупецької сільської ради Богдана ШМАТА.

 

Комісія вирішила:

  1. Директору комунального підприємства Крупецької сільської ради Богдану ШМАТУ вжити невідкладних заходів щодо покращення системи протипожежного водопостачання шляхом утримання у справному стані природних та штучних водойм, облаштування пірсів, своєчасному ремонту водонапірних веж, перевірки справності пожежних гідрантів, встановити відповідні покажчики в місцях знаходження пожежних гідрантів.
  2. Рекомендувати голові СФГ «Лан» Валерію ПРУСУ, дирекції ТОВ «Він Агро Плюс»,   ФОП Миколі КОВАЛЕНКО,  облаштувати пожежні гідранти в  місцях знаходження водозабірних свердловин (водонапірних веж), забезпечити безперешкодний доступ та під’їзд до них пожежними автомобілями, облаштувати місця забору води у підвідомчих водоймах.
  3. Відділу комунальної власності, охорони навколишнього середовища та земельних відносин направити листи - звернення  до вищезазначених керівників з метою виконання рішення комісії ТЕБ і НС Крупецької сільської ради з питання стану утримання джерел протипожежного водопостачання на території сільської ради.

 

 

  1. Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення в літній період.

СЛУХАЛИ: голову комісії Валерія МИХАЛЮКА

 

Комісія вирішила:

    1. Відділу комунальної власності, охорони навколишнього середовища та земельних ресурсів:

 визначити та узгодити перелік об’єктів , що мають важливе соціальне значення до яких включити: артезіанські свердловини, водонапірні вежі,  водозабори, колодязі громадського користування, водогони, дитячі дошкільні заклади, заклади середньої освіти, заклади оздоровлення та відпочинку дітей, місця тимчасового перебування внутрішньо переміщених осіб, полігони/сміттєзвалища та інші об’єкти;

  • Розробити плани закриття та рекультивації полігонів/сміттєзвалищ, які функціонують з порушенням діючих нормативних документів, в тому числі розмірів санітарно-захисних зон, та перевантажені;
  • Вжити заходів щодо недопущення торгівлі харчовими продуктами у невизначених місцях.
    1. Директору комунального підприємства Крупецької сільської ради « Спеціалізоване лісокомунальне підприємство» Богдану ШМАТУ вжити заходів щодо забезпечення населення питною водою гарантованої якості, утримання джерел водопостачання, водогонів згідно вимог чинного законодавства, з проведенням періодичного лабораторного контролю та якості питної води відповідно до вимог.
    2. Старостам старостинських округів провести рейди по торгівельних закладах та закладах громадського харчування з метою перевірки стану проходження медичних оглядів працівниками торгівлі, громадського харчування.
    3. Відділу освіти, культури, молоді, спорту та соціального захисту населення  привести дитячі дошкільні заклади у відповідність до вимог Санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів затвердженого МОЗ України від 24.03.2016 №234 та заклади середньої загальної освіти до вимог санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти затвердженого МОЗ України від 25.09.2020 №2205.

 

 

Голова комісії ТЕБ і НС

Крупецької сільської ради                                                       Валерій МИХАЛЮК

 

 

 

 

 

 

                                                                      Додаток до протоколу №4 від 27.05.2024

                                                                                       засідання комісії ТЕБ і НС Крупецької с/ради.

 

План заходів щодо запобігання загибелі людей на водних об’єктах Крупецької сільської ради в літній період 2024 року

 

  № з/п

             Назва заходу

 Термін виконання

Відповідальні

  1.  

Обладнання місць масового відпочинку людей на воді стендами з матеріалами щодо попередження нещасних випадків на воді, порадами для громадян, щодо прийомів саморятування, надання першої невідкладної медичної допомоги потерпіли та інше.

 

До 1.06.2024 року

 

Власникам водоймів, орендарям.

  1.  

Визначити небезпечні місця для купання людей на водних об’єктах, встановити заборонні знаки «Купатись заборонено», призначити відповідальних осіб.

 

До 1.06.2024 року

Власникам водоймів, орендарям.

  1.  

Проінформувати керівників (власників) водоймів щодо безумовного виконання вимог

Правил охорони життя на водних об’єктах.

До 1.06.2024 року

Відділ комунальної власності, охорони навколишнього середовища та земельних ресурсів с/ради.

  1.  

 

Забезпечити проведення патрулювань, з врахуванням вимог воєнного стану, з метою недопущення загибелі людей на водних об’єктах та попередження нещасних випадків в місцях заборонених для купання.

 

Протягом сезону.

 

Члени добровільного формування з питань цивільного захисту населення.

  1.  

Організувати проведення занять з учнями загальноосвітніх закладів освіти щодо дотримання правил охорони життя людей на водних об’єктах, способи рятування на воді, надання першої медичної допомоги при утопленні.

До 1.06.2024 року

Відділ освіти, культури, молоді, спорту, та соціального захисту населення.

     6.

 

 

 

 

 

Інформувати про виконання заходів щодо запобігання загибелі людей на водних об’єктах Крупецької сільської ради в літній період 2024 року ГУ ДСНС України у Хмельницькій області.

До 1.06.2024 року.

Виконавчий комітет сільської ради.

 

Голова комісії ТЕБ і НС

Крупецької сільської ради                                                       Валерій МИХАЛЮК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора